Ontmoet Denise: Verzorgende met hart en ziel voor de zorg

In de 1e blog heb je kennis kunnen maken met Denise. Hier kun je haar verhaal teruglezen. In deze aflevering volgen we het carrière pad van Denise.

Vol overgave wist zij, in haar basisschoolperiode, zeker dat zij kapster wilde worden (gelukkig voor alle fashionistas onder ons heeft zij deze droom niet verwezenlijkt, hoewel zij later toch de föhn ter hand heeft genomen maar daarover later meer).

Tijdens het voortgezet onderwijs was zij totaal niet bezig met later. Zoals we in de eerste blog hebben vernomen was Denise niet voorbestemd om met kinderen te werken waardoor zij de opleiding SPW niet heeft afgerond. Zodoende pakte “ons Denies” groene zeep en poetsdoeken ter hand en ging schoonmaken in het Boven Ij Ziekenhuis en vervolgens in het Eduard Douwes Dekkerhuis in Amsterdam.

Met haar vlijtige handen was de klus snel geklaard waardoor zij al voor de middag klaar was en de bewoners konden genieten van de heerlijke geur van groene zeep. Als bezige “Maya de Bij” wilde Denise graag meer uren werken. Toentertijd werd het diner in de middag geserveerd en Denise mocht helpen om de bewoners van een culinair hoogstandje te voorzien en hen te helpen met eten. Heerlijk vond ze het. Nog meer kunnen betekenen voor mensen, contacten te leggen en verbinding te maken met mensen.

Itsy bitsy spider; de zorg kriebelde nog meer. “Dit gevoel is eigenlijk niet uit te leggen. Het is zo hartverwarmend en geeft enorme voldoening” vertelt ze.

Denise ging in gesprek met haar afdelingshoofd over haar wensen en de mogelijkheden binnen Evean. Ze werd direct aangenomen en ging aan de slag in de rol als Helpende op de afdeling Korsakov. Douchen, aankleden, verzorgen en jawel ook het föhnen van kapsels, Denise was helemaal in haar element.

Palliatief, Korsakov, Special Care, welke afdeling heeft zij niet gehad! Denise vertelt met trots dat zij aan de wieg stond van de oprichting en opening van de afdeling PG Rust (afdeling voor lang dementerenden). De afdeling bestond nog niet en moest van scratch worden opgebouwd. Iets waar zij met veel plezier haar steentje aan heeft bijgedragen.

Met de certificaten Helpende en Helpende plus “in the pocket” kreeg Denise het aanbod om de opleiding Verzorgende IG te volgen wat zij met beide handen aangreep. Leren en werken tegelijk. Helemaal haar ding, want in de praktijk leer je zoveel sneller en meer dan vanuit een boek. Hoewel Denise op de afdeling PG rust werkzaam was, had zij zelf niet de rust om bepaalde opdrachten te maken. Zij heeft toen de overstap gemaakt naar OBAT (somatische afdeling).

Bij aanvang op deze afdeling kreeg Denise wel de rust die zij nodig had en besloot, gedreven en gemotiveerd als altijd, om de opleiding Verzorgende IG verder op te pakken en af te ronden. Op 2 juli 2020 kreeg zij, op beeld vastgelegd door een camera, haar diploma uitgereikt. Via wereldwijde livestreams, miljoenen fans, was deze gebeurtenis live te volgen. Zo ook door collega’s en bewoners in het EDD. Bij terugkomst in het huis werd zij dan ook getrakteerd op een feestelijk onthaal met bossen bloemen van collega’s en bewoners.

In haar totale loopbaan bij Evean heeft zij veel gezien en meegemaakt. “Ik heb tot nu toe mooie herinneringen aan mijn werk als Verzorgende. De liefde en hartelijkheid van de bewoners, de gezelligheid met collega’s, alles wat ik geleerd heb. Dankbaar voor dit alles”.

Hoe haar dag als Verzorgende eruitziet met anekdotes lees je in het volgende deel van “Ontmoet Denise: Verzorgende met hart en ziel voor de zorg”.

Gepubliceerd door

Peter Kuijpers

Peter Kuijpers

Corporate recruiter Evean Zorg en Welzijn

Plaats een reactie